sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

LEMON CURD MACARONS

Vihdoin tuli onnistuminen macaronsien kanssa! Olen yrittänyt näitä valmistaa muutaman kerran aiemmin ranskalaisella marengilla, mutta onnistuneesta ulkomuodosta huolimatta kuoret ovat jääneet sisältä ontoiksi. Edellisestä yrityksestä on jo yli vuosi aikaa, mutta nyt päätin kokeilla uudelleen italialaisella marengilla.

Italialaisella marengilla kuoret onnistuivatkin ensi yrittämällä! Tekotapa on hieman työläämpi, mutta onnistuminen varmempaa. Ohjeena käytin Jauhot Suussa -blogista löytyvää reseptiä.

Täytteeksi macaroneihin laitoin lemon curdia. Muuten olen macaroneihin tyytyväinen, mutta kuorien väri jäi todella hailakaksi. Väriä saa siis ensi kerralla laittaa reippaasti. Ja näitähän tulee varmasti tulevaisuudessa tehtyä, kun löytyi toimiva resepti!

 LEMON CURD (n. 4 dl)

1 sitruunan mehu (1 dl)
1 sitruunan kuoriraaste
3 dl vettä
1-1½ dl sokeria
3 keltuaista
3 rkl maissitärkkelystä
30 g voita

Mittaa kaikki ainekset voita lukuunottamatta kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Anna kiehua pari minuuttia ja lisää lopuksi voi. Siirrä täyte jäähtymään.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti