tiistai 17. marraskuuta 2015

PUOLUKKA-VALKOSUKLAATÄYTEKAKKU


Ensimmäinen tilauskakkuni! Kakun tein hyvän ystäväni valmistujaisjuhliin. Asiakkaan toiveen mukaan koristeena on Tampereen Yliopiston logo ja reunoilla Marianne-rakeita. Vaaleassa kakkupohjassa on täytteenä puolukka-valkosuklaamoussea.

PUOLUKKA-VALKOSUKLAATÄYTE (⌀26cm kakun kahteen väliin)

400 g puolukoita
4 dl vispikermaa
1 prk maitorahkaa
1-1½ dl sokeria
n. 300 g valkosuklaata
4 liivatelehteä

1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Sulata valkosuklaa.
2. Soseuta puolukat blenderillä soseeksi.
3. Vaahdota kerma vaahdoksi, mausta sokerilla. Sekoita mukaan maitorahka, sulatettu valkosuklaa ja soseutetut puolukat. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria.
4. Ota täytteestä noin neljäsosa erilliseen kulhoon. Liota liivatelehdet pieneen määrään kuumaa vettä. Lisää liivateliemi erillisessä kulhossa olevaan täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Yhdistä liivatetta sisältävä täyte loppuun täytteeseen.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti